Διαδικτυακός τόπος των απανταχού Μηλιωτών Ευρυτανίας συμπατριωτών και φίλων μας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011


Αναγκαστικός Συνεταιρισμός

Διαχειρίσεως Αδιαιρέτου

Δάσους Μηλιάς                                           

                                             Ενημερωτική Επιστολή

       Αγαπητοί συνέταιροι

       Με την παρούσα επιστολή  το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συνεταιρισμού, θα ήθελε να σας ενημερώσει για την αναπάντεχη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυθαίρετα στην περιουσία μας από  το Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Καρπενησίου το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και το οποίο επιφέρει δραματικές όσο και επικίνδυνες συνέπειες.                Με το νέο Γ.Π.Σ. ορίζονται αυθαίρετα αλλαγές χρήσεις γης στο ιδιωτικό δάσος Μηλιάς,  που στο σύνολο τους είναι αντισυνταγματικές. Επίσης αυθαίρετα, αλλάζουν τα όρια του ιδιωτικού δάσους Μηλιάς από τη θέση Πιτιρίγκα στη θέση Γκούρα και η  συγκεκριμένη έκταση (δάσους και ιδιόκτητων κτημάτων) ενσωματώνεται  στα διοικητικά όρια του Δ.Δ. Στεφανίου.

      Ο Συνεταιρισμός ουδέποτε ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και έγκρισης των αλλαγών που αυθαίρετα επέφερε ο νέος Γ.Π.Σ.  στην περιουσία μας.  Μετά τη δημοσίευση του νέου  Γ.Π.Σ. ο Συνεταιρισμός προέβη σε έγγραφες παραστάσεις διαμαρτυρίας  προς το νυν Δήμαρχο Καρπενησίου καθώς και σε παραστάσεις σε δύο Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου στις οποίες έγιναν αναφορές για τα λάθη, αδικίες και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις γης στην περιουσία μας. Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού στη έκτακτη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2011 αποφάσισε την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι  28 Μαΐου 2011, τελευταία ημέρα  προθεσμίας νομικής αμφισβήτησης του Γ.Π.Σ.  Παράλληλα, ο Δήμος Καρπενησίου, με ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να ζητήσει και αυτός την ακύρωση του Γ.Π.Σ. με προσφυγή του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Συνεταιρισμός σε συνεργασία με το Σύλλογο, αφού και αυτός έχει προβλήματα με το νέο Γ.Π.Σ. ( αίθουσα Συλλόγου στη Μηλιά), προσφύγαμε  από κοινού στο Συμβούλιο της Επικρατείας .

      Αγαπητοί συνέταιροι η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας θέλουμε να ξέρετε ότι είναι μία υπόθεση χρονοβόρα και δαπανηρή  αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για την υπεράσπιση της περιουσίας μας που έχουμε στην κυριότητά μας εδώ και εκατό περίπου χρόνια από τους προγόνους μας.  Για περισσότερες  πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού .                                                                   

                                                        Για το Δ.Σ
                                                        Ο Πρόεδρος 
                                              Αθανάσιος Κλ. Τσιόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου