Διαδικτυακός τόπος των απανταχού Μηλιωτών Ευρυτανίας συμπατριωτών και φίλων μας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

‘Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ΄

Γαλάτσι 01/07/2011

Αγαπητοί συγχωριανοί

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας , με την επιστολή αυτή , θέλει να σας ενημερώσει για τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χωριό μας , μετά από το Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καρπενησίου (Γ.Π.Σ.) , το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με το Γ.Π.Σ. ορίζονται οι νέες χρήσεις γης στις περιοχές του δήμου Καρπενησίου , μεταξύ αυτών και για το χωριό μας. Πιο συγκεκριμένα :

1. To κτίριο του συλλόγου μας στο χωριό αναφέρεται ως διαμερισματικό κατάστημα, το οποίο μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί ως Κ.ΑΠ.Η. του χωριού μας και των γειτονικών χωριών.

2. Αλλάζουν αυθαίρετα τα όρια του δάσους και μεταφέρονται από την Πιτιρίγκα στη Γκούρα. Το κομμάτι αυτό προσαρτάται στο δημοτικό διαμέρισμα Στεφανίου. Ταυτόχρονα αλλάζει η χρήση γης στο δάσος , κάτι το οποίο είναι αντισυνταγματικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου , μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού , έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης του Γ.Π.Σ. (ως προς τα σημεία που αναφέρονται στο κατάστημα του συλλόγου και στο δάσος) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και δαπανηρή. Δεν υπήρχε όμως άλλη λύση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας , με δεδομένο ότι έπρεπε να προλάβουμε τις προθεσμίες , οι οποίες ήταν ασφυκτικές . Παράλληλα , ο Δήμος Καρπενησίου, με ομόφωνη απόφαση όλων των δημοτικών παρατάξεων , αποφάσισε να ζητήσει και αυτός την ακύρωση του Γ.Π.Σ.. Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της περιουσίας του συλλόγου και την άρση των αδικιών του Γ.Π.Σ..

Τέλος σας ανακοινώνουμε ότι το πανηγύρι του χωριού μας θα γίνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου. Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία του. Ιδιαίτερα φέτος , μετά από τις εξελίξεις αυτές έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία η παρουσία όλων μας.
                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΣ             ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου