Διαδικτυακός τόπος των απανταχού Μηλιωτών Ευρυτανίας συμπατριωτών και φίλων μας

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 02/05/2012 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία
στην εκκλησία του χωριού μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

      ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ΄      

Αγαπητοί συγχωριανοί

Το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο του συλλόγου μας που προήλθε από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της 11/03/2012 , συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος :  Πανόπουλος Λάμπρος του Διονυσίου (τηλ: 2102792250)

Αντιπρόεδρος : Βλάχου Λαμπρινή του Κλεομένη (τηλ: 2102224173)

Γραμματέας : Πανοπούλου Βασιλική του Ιωάννη (τηλ: 2102918977)

Ταμίας : Ασλανίδης Κωνσταντίνος του Δημητρίου (τηλ: 2102130825)

Μέλη : Καραγιάννης Γεώργιος του Κωνσταντίνου (τηλ: 2102914303)

    Καραγιάννης Γεώργιος του Δημητρίου (τηλ : 2102131403)

    Φαλάρας Ευάγγελος του Δημητρίου (τηλ : 2102223534)

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας δίνετε και υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Κατά την πρώτη του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου , όπως αυτό καθορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση :

1.      Υδροδότηση του χωριού. Θα επιδιωχθεί μέσα στο Μάιο συνάντηση με το Δήμαρχο Καρπενησίου προκειμένου να  του μεταφερθεί η αντίθεση της Γενικής Συνέλευσης στην πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου (να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει με καλύτερη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου) και να του γνωστοποιηθεί η απόφασή μας για δυναμικότερες μορφές διεκδίκησης της οριστικής επίλυσης του προβλήματος με τη δημιουργία νέου δικτύου υδροδότησης του χωριού.

2.      Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καρπενησίου. Θα συνεχισθεί η προσπάθεια δικαστικής ακύρωσης και ανάκλησής του. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τους μέχρι τώρα χειρισμούς και δήλωσε την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει την αλλοίωση του χωριού μας και την καταστροφή του δάσους. Επειδή το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο , όλοι μας πρέπει μα είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι για αντίδραση.  

Εκτός των παραπάνω , το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και τη διοργάνωση του πανηγυριού στο χωριό. Είναι γεγονός ότι η μείωση των μισθών και συντάξεων , η ανεργία κ.λπ. που όλοι μας ζούμε , έχει επηρεάσει τη δυνατότητα όλων των χωριανών να συμμετάσχουν στο πανηγύρι. Η διοργάνωση  του πανηγυριού είναι το σημαντικότερο γεγονός που συμβαίνει στο χωριό μας και μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε όλοι μας να βρισκόμαστε. Τα έξοδα του πανηγυριού βαραίνουν αποκλειστικά τους χωριανούς που μετέχουν. Συνεκτιμώντας τα παραπάνω , το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα  θεωρεί ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να εξασφαλισθεί το ότι θα γίνεται πανηγύρι και τα επόμενα χρόνια. Για το σκοπό αυτό κρίθηκε σκόπιμο να περιορισθεί η παρουσία των οργανοπαικτών σε μία μόνο μέρα (Σάββατο βράδυ) αντί για δύο. Την Κυριακή να γίνεται λειτουργία στην εκκλησία και στη συνέχεια να μαζεύονται οι χωριανοί στο κτίριο του συλλόγου για καφέ και γλυκό. Τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και θα θέλαμε να ξεκινήσει διάλογος των μελών του Συλλόγου γύρω από το θέμα αυτό. Όποιο μέλος του Συλλόγου επιθυμεί μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του προφορικά ή γραπτά , προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας (http://miliotes.blogspot.com).  
                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου     

    Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας                                            
                     
 Πανόπουλος Δ. Λάμπρος                                                         Πανοπούλου Βασιλική                                    

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

‘Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ΄

Γαλάτσι 18/04/2012

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 , στην αίθουσα του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου παίρνω αμπάριζα πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου μας. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Βραβεύθηκαν τα μέλη του συλλόγου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.:


Ø Τσιόγκας Κλεομένης του Αθανασίου


Ø Σταυριανού Ελένη του Ιωάννη


Ø Καραπατάκης Δημήτριος του Νικολάου


2. Υδροδότηση του χωριού. Εκφράσθηκε η ομόφωνη αντίθεση της γενικής συνέλευσης στην πρόταση τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καρπενησίου (να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει με καλύτερη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου). Εξουσιοδοτήθηκε το νέο Δ.Σ. να οργανώσει συλλογική παράσταση-διαμαρτυρία στο Δήμο Καρπενησίου εντός του καλοκαιριού.


3. Τράπεζα αίματος του συλλόγου. Προγραμματίστηκε αιμοληψία για το Σάββατο 31/03/2012 και για τον Σεπτέμβριο.

4. Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καρπενησίου. Η γενική συνέλευσης ενέκρινε τους μέχρι τώρα χειρισμούς και δήλωσε την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί με κάθε δυνατό τρόπο στην αλλοίωση του χωριού μας και στην καταστροφή του δάσους. Θα συνεχισθεί η προσπάθεια δικαστικής ακύρωσης και ανάκλησής του Γ.Π.Σ..

5. Παραχώρηση του κυλικείου στο κτίριο του συλλόγου. Αποφασίσθηκε η παραχώρηση του κυλικείου σε όποιο μέλος του συλλόγου ενδιαφερθεί για κάτι τέτοιο.

6. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός και απαλλάχτηκε η απερχόμενη εξελεγκτική επιτροπής.

7. Εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

8. Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες της γενικής προς το συγχωριανό Βασίλη Πανόπουλο που για άλλη μία χρονιά προσέφερε τα ημερολόγια και οι ευχές της προς αυτόν για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στην εταιρεία καλλυντικών του Yves Rocher.

9. Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες της γενικής προς τον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο παίρνω αμπάριζα για την παραχώρηση της αίθουσας στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση.




Τετάρτη 4 Απριλίου 2012


Αναγκαστικός Συνεταιρισμός

Διαχειρίσεως Αδιαιρέτου

Δάσους Μηλιάς                                         

                                                                                                  Μηλιά : 19/03/2012

                                                                                                                   Αρ. Πρωτ. : #3 #

Πληροφορίες : Αθαν. Κλ. Τσιόγκας

Τηλέφωνο : 6979949492
                    2106007444                                                   Προς

                                                                       Τα μέλη του Αναγκαστικού

                                                                        Συνεταιρισμού Διαχειρίσεως

                                                                        Αδιαιρέτου Δάσους Μηλιάς

                                                      
                                                                                   
                                                          Π ρ ό σ κ λ η σ η



      Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου 2012 αποφάσισε τη διεξαγωγή τής ετήσιας Γενικής Συνελεύσεως του Συνεταιρισμού.

      Το Διοικητικό Συμβούλιο στα πλαίσια των συμφερόντων του Συνεταιρισμού και των συνεταίρων, λόγω της οικονομικής κρίσης και των δύσκολων καιρικών συνθηκών μετάβασης των συνεταίρων  στη Μηλιά, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, όπου διαμένουν και τα περισσότερα μέλη του Συνεταιρισμού.

      Ως γνωστόν την πρώτη Κυριακή ποτέ δεν επιτυγχάνεται  απαρτία της Γενικής Συνελεύσεως και πάντα αναβάλλεται. Για να μην υπάρξει άσκοπη μετακίνηση των συνεταίρων και ιδιαίτερα αυτών που διαμένουν εκτός Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί Επαναληπτική Γενική Συνέλευση με τους παρόντες συνεταίρους τη δεύτερη ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Απριλίου 2012 ώρα 9:30 π.μ.  στην αίθουσα του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου “ παίρνω αμπάριζα (Λυσίου και Γαλακήδων 11).στο Γαλάτσι, (στον ίδιο χώρο που έγινε και η γενική συνέλευση του συλλόγου Μηλιωτών) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα που αναφέρονται στην Ημερήσια Διάταξη.



                                                                          Ημερήσια Διάταξη

  1. Έναρξη συνεδρίασης Γενικής Συνελεύσεως.
  2. Εκλογή προέδρου, γραμματέα και Εφορευτικής Επιτροπής Γενικής Συνελεύσεως.
  3. Διοικητικός απολογισμός  από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου με  αναφορά στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Γ.Π.Σ. του δήμου Καρπενησίου  στην ιδιοκτησία μας (μεταφορά ορίων, αλλαγές χρήσης γης κ.λπ.) καθώς και στις μέχρι σήμερα ενέργειες μας.
  4. Ενημέρωση και έγκριση αποτελεσμάτων οικονομικής χρήσης από 1/11/2010 έως και 31/10/2011 καθώς και έγκριση τής απόφασης του Δ.Σ. για έκτακτη εισφορά των μελών.
  5. Λήξη συνεδρίασης ετήσιας Γενικής Συνελεύσεως.

                                                        Για το Δ.Σ

                                                       Ο Πρόεδρος
                                                                                                                            

                                                           Αθανάσιος Κλ. Τσιόγκας